viernes, 26 de diciembre de 2008

una nova Nit de Nadal

La navidad bien!... o en familia?
No . Vinga que la Nit de Nadal ha tornat a ser una nit especial, de reunir-se amb la família, i de no patir de res. A mi els anys em passen molt depresa, ja ha tornat a passar un any des de l´últim sopar en el mateix lloc, al voltant de la mateixa taula, de la mateixa gent. Este any el gran triomfador de la nit va ser el meu nebot Pablo (que el 29 de gener acomplirà tres anyets) ens va animar a tots amb els seus balls. Primer amb les Nadales, després amb música del programa "mira quien baila" i finalment amb les tradicionals cançons de Paco Muñoz. Cucanyes, regals per als xiquets, gorrets de pare noel, panderetes, simbombes..
Són uns Nadals especials , marcats per la Crisis; el rey d´Espanya (que embellit i que blanquet estava, no?) va mencionar la paraula crisis fins 5 vegades en el seu discurs anual per a alegria de Jordi Evole que ho ha tornat a aconseguir..

martes, 23 de diciembre de 2008

BON NADAL


Quiero desearos una feliz navidad haciendo honor a la moda impuesta para estos días, según los siguientes términos:

1. Acepta por favor sin ninguna obligación, implícita o explícita, mis mejores deseos para una celebración de las vacaciones del solsticio de invierno ecológicamente consciente, socialmente responsable, políticamente correcta, no estresante, no adictiva, no sexista, practicada de acuerdo con las más agradables tradiciones de tu creencia religiosa, o con las prácticas laicas de tu elección, con absoluto respeto por las religiosas o laicas preferencias y/o tradiciones de tus semejantes, o su elección de no practicar ninguna tradición religiosa o laica en su caso, como podría suceder.

2. Te deseo un financialmente exitoso, personalmente satisfactorio y clínicamente no complicado reconocimiento de la llegada del generalmente aceptado calendario para el año 2009, con el debido respeto por los calendarios utilizados por otras culturas o sectas, y respetando también la raza, ideología política, color, edad, nivel de capacidad física, creencia religiosa, sistema operativo de ordenador y/o preferencias sexuales.

3. Para aceptar esta felicitación téngase en cuenta las siguientes consideraciones:

3.1. Esta felicitación está sujeta a posteriores clarificaciones o retraimientos.

3.2. Esta felicitación es libremente transferible con la única condición de no alterar de ningún modo la felicitación original, y de reconocer explícitamente los derechos de propiedad del autor de la misma.

3.3. Esta felicitación no implica promesa alguna de llevar a cabo los deseos del felicitado/a por parte del felicitador/ora.

3.4. El felicitado deberá indemnizar debidamente al felicitador en caso de reclamaciones de terceras personas relacionadas con los párrafos 1 y 2 de este documento.

4. Esta felicitación puede no ser ejecutable en algunas jurisdicciones y/o las restricciones de este documento pueden no ser vinculantes respecto de ciertas felicitaciones en ciertas jurisdicciones, y será revocable únicamente por la personal decisión del felicitado.

5. Esta felicitación, como razonablemente puede suponerse dentro de la mundialmente aceptada duración de las buenas nuevas, tiene garantizada su vigencia por el período de una año, o en su defecto hasta la implementación de la siguiente felicitación de navidad, si ésta se produjera antes de dicho período.

6. El felicitador/ora garantiza esta felicitación hasta que ésta sea reemplazada por otra de la misma calidad y en similares términos; la decisión de reemplazamiento de un deseo viejo por uno nuevo será responsabilidad única del felicitador/ora.

7. Cualquier referencia, explícita o implícita, a "El Señor", "Santa Claus", "Rudolph el Reno de la Nariz Roja", "El Caganer",o cualquier otra figura festiva, sea actual o tradicional, viva o muerta, no significará la aceptación de la existencia de dichas figuras festivas relacionadas con esta felicitación, y todos los derechos de propiedad de cualquier tercera persona respecto de dichos nombres o sus imágenes, cualesquiera que estas fuesen, están expresamente reconocidos en este documento.

8. Esta felicitación está sujeta a las leyes vigentes y a la jurisdicción de los tribunales competentes. Según los términos y condiciones arriba especificados, te deseo feliz Navidad para todos los días del año.

miércoles, 10 de diciembre de 2008

aniversaris


El passat dissabte 06 de desembre la Constitució Espanyola va complir 30 anyets, això em recorda que en maig de l´any que ve jo també arribaré als 30. La meua quinta em tingut la gran sort de nàixer després dels anys de la Transició , ja aprovada la constitució del 78. Jo crec que en eixos dies ningú pensava el gran paper i l´estabilitat democràtica que ens aportaria. Diuen que som la generació que hem tingut el camí més fàcil; en part és veritat, no tenim queixa respecte al que els va tocar viure als nostres pares i iaios. Ara arribem al moment de plantejar-se quins aspectes es poden reformar de la Constitució per a adaptar-la als nous temps que corren i per a garantir el seu futur. Per a reformar-la es necessita el consens de tots els partits i el PP ja ha manifestat moltes vegades les seues reticències a la seua modificació, per alguna cosa es diuen conservadors..
Per altra part, hui es celebra el 60 aniversari de la firma del tractat sobre la Declaració Universal dels Drets Humans per l'ONU, després de la segona guerra mundial; 30 drets que hui per hui són una utopia en la major part dels països considerats com a subdesenvolupats. Drets tan bàsics, com el dret a la vida, a la llibertat i a no estar sotmés a l´esclavitud. Esperem i lluitarem per que, en un futur, esta Declaració siga si no Universal, almenys, Mundial i arribe a tots els països del món.




lunes, 1 de diciembre de 2008

muuuuuuuuuu



Un altre any els bous d´Ontinyent tornen a representar les festes més participatives i més populars al poble. El fred no ens va impedir gaudir d´una festa que agrupa a tots i que integra les ganes i el sentir d´un poble. Jo de xicotet corria.., era dels que quan veia la corda arrancava a córrer. Diga´m poregós.. o millor precabut!! ara sols còrrec de barra en barra ; bé este any al voltant de la barra, com sols hi havia una..
Diumenge vaig tornar a estar per les carpes.., o feia més fred, o no tenia tan de combustible al cos..; em feia gràcia sentir a la gent: " ens vam vorer, no?", "no se com he arribat a casa..", "em va passar tan ràpida la vesprada..". La veritat és que, altre any, la vesprada del dissabte de bous torna a ser una vesprada d'excessos, sí, però una vesprada per al rencontre, per a la festa, per a l'alegria. I en el temps que corre, això ja és molt. Que no decaiga.