martes, 18 de enero de 2022

La Cultura és Segura



Ho ha estat, ho és i ho seguirà sent . Ho hem defensat des de l´inici de la pandèmia: la Cultura és Segura. A l´interior dels teatres o quan hem fet espectacles al carrer, cumplint les mesures de seguretat està sobradament demostrat que no són llocs on hi haja perill de contagi, sempre que la gent tinga posada la mascareta.

Després d´estos dos anys tan complicats a Ontinyent ahir vam presentar la nova programació cultural fins a maig; una programació molt potent i que dona continuïtat a un dels objectius que teníem des que vam començar la legislatura: el de tindre una programació estable i de molta qualitat. Així , passaran de nou per Ontinyent referents culturals a nivell nacional .Tindrem el luxe de gaudir a Ontinyent de la presència d´Aitana Sánchez Gijón, amb el seu nou espectacle “Malvivir”, o a Pepe Viyuela amb el seu espectacle “Tartufo” acompanyat de 7 actors i actrius més , Cayetana Guillén Cuervo amb el seu espectacle de “Puertas Abiertas”, la filla de Montserrat Caballé: Montserrat Martí Caballé junt al baríton Luis Santana en un recital d´òpera i sarsuela o el coneguidíssim mag Jorge Blass. A banda, no deixem  de banda els espectacles de dansa i tindrem la gunyadora de 3 premis Max l´any passat , un d´ells en la modalitat de dansa: “La Mort i la donzella” del IVC, ni les produccions valencianes importants com la divertida “el mètode Gronholm” amb actors tan coneguts com Ferran Gadea, Diego Braguinsky , Rebeca Valls i Jordi Ballester o un musical molt divertit per a tota la família: 128 batecs per minut d´Albena Teatre. Tampoc deixem de costat al públic infantil amb l´espectacle de “les tres porquertes” de Xarop Teatre , ni l´apartat musical: este semestre ens visita la reconegudíssima formació valencianaa de jazz, SedaJazz Big Band , amb el pianista Albert Sanz d´origen ontinyentí i un concert amb el quintet “Aulos Madrid” un quintet de vent on un dels membres és l´oboé ontinyentí ,Jose Maria Ferrero.

Una programació cultural que es complementa amb la des associacions culturals de la ciutat, amb els concerts de l´ Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent i amb les exposicions que estem acabant de tancar per als pròxims mesos a la Casa de Cultura Palau dels Barons de Santa Bàrbara i al MAOVA.

Una aposta que pren forma en una proposta de cultura segura, sempre complint amb les mesures de seguretat establertes, i que combina aquest semestre produccions estatals i valencianes molt potents, on el teatre va a ser el principal atractiu, però on també tindrem música o dansa.

Així, la primera cita serà divendres 28 de gener al Teatre Echegaray amb l’obra “Malvivir”, amb Aitana Sanchez-Gijón, Marta Poveda i Diego Morales, que narra la vida secreta d’Elena de Paz, en una tragicomèdia sobre la llibertat i la supervivència al segle XVII que suposa un rescat de la literatura picaresca femenina del Barroc. El dia 11 de febrer, també divendres al Teatre Echegaray, serà torn per a un recital d’òpera i sarsuela de la mà de la soprano Montserrat Martí Caballé i el baríton Luis Santana, amb peces de Donizetti, Rossini, Mozart, Manuel de Falla o José Serrano, entre d’altres. Poc després, diumenge 13 de febrer al mateix escenari, arribarà l’espectacle de dansa “La Mort i la Donzella” de Institut Valencià de Cultura, una revisió del quartet de corda núm.14 en re menor de Franz Schubert guanyadora de 3 premis Max en l´edició de 2021: millor espectacle de dansa, millor coreografia i millor disseny d'il·luminació. També en febrer, el dia 20 a la Sala Gomis es posarà en escena l’espectacle infantil “Les 3 porquetes" de la companyia Xarop Teatre.

Ja en març, diumenge dia 6 arribarà al Teatre Echegaray el conegut actor Pepe Viyuela, amb la companyia Lantia Escènica, una producció de gran format amb 8 actors i actrius per representar el “Tartufo”, de Molière, un clàssic teatral escrit en 1695, i la seua sàtira universal sobre la impostura i la mentida. També en març, diumenge 27, serà torn a l’Echegaray per al màgic Jorge Blass, i el seu espectacle d’efectes impossibles i visualment espectaculars, amb aparicions, desaparicions i màgia interactiva en la qual el públic és protagonista, que han dut a Blass a actuar a teatres i televisions de Las Vegas, Hollywood o Shangai; i rebre premos com la Vareta Màgica d'or en Monte Carlo o el premi Siegfried and Roy a Las Vegas.

En abril, diumenge dia 3, arribarà l’obra teatral “Puertas abiertas", una coproducció de Hold Principal, SL, Teatre Romea i Teatre Espanyol que encapçala l’actriu Cayetana Guillem Cuervo, i que aborda el terrorisme islamista posant en qüestió tòpics i prejudicis, en un diàleg entre dues persones, membres de dues comunitats enfrontades. També en abril serà torn per a l’obra teatral “El mètode Gronholm”, de la companyia valenciana Olympia Metropolitana, amb actors com Ferran Gadea, Rebeca Valls, Jordi Ballester o Diego Braguinsky, amb una sàtira sobre el món dels processos de selecció de personal. I divendres 29 d’abril tornarà la música, en aquest cas amb el quintet de vent “Aulos Madrid” nascut en 1990 en el si de l'Orquestra Nacional d'Espanya, i del que forma part l’oboe ontinyentí José Mª Ferrero.

Finalment, en maig, la programació inclou a l’Echegaray les actuacions de l’emblemàtica banda Sedajazz Big Band & Albert Sanz divendres 13 de maig; i divendres 27 de maig l’obra de teatre “128 Batecs per minut" de la també companyia valenciana Albena Teatre. 

Una programació que ens permetrà gaudir d’espectacles de primer nivell, sense haver de desplaçar-se a grans capitals i a preus assequibles.


No hay comentarios: