viernes, 26 de marzo de 2010

L´Hora del Planeta



"No importa quina nacionalitat tens sinó en quin planeta vius".
Amb eixe senzill eslògan s´ha impulsat un moviment que ja no distingix fronteres. Són més de 120 els països que ja han confirmat que participaran en l´Hora del Planeta 2010. Centenars de milions de persones es preparen a apagar les llums en un gest de preocupació però, també d´optimisme enfront d´un dels majors problemes del nostre planeta.
La participació en l´Hora del Planeta significa molt més que apagar les llums durant 60 minuts (de 20:30 a 21:30) tan sols una vegada a l´any. L´esdeveniment permet que la gent puga manifestar la seua veu en allò que concernix al futur del planeta i ,d´esta manera, s´estarà enviant també un missatge silenciós als nostres líders mundials perquè passen a l´acció i facen quelcom respecte al tema del canvi climàtic.
Els dirigents polítics del món no han negociat encara un acord internacional. La conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, celebrada a Copenhaguen al desembre passat, està lluny de complir les expectatives i les necessitats urgents per a salvar el nostre planeta. S´espera una mobilització de més de 1.000 milions de persones en 6.000 ciutats del món
Estem condenats a viure en un planeta més càlid i hem d´adaptar-nos a eixes noves condicions. Pense que este fet és simbòlic però és un gest d´ètica, de solidaritat amb els 6.800 milions d´habitans del planeta. L´esforç individual de cada habitant, com el fet d´estalviar llum o aigua, no va a solucionar la problemàtica però hem de fer-ho i hem de conscienciar-se tots. Encara estem a temps. No penseu com el cosí de Rajoy, per favor.

No hay comentarios: