domingo, 16 de agosto de 2020

Cultura en temps de pandèmia

El 2020 passarà a la història per molts motius: l'any perdut, l'any en el que el món es va paralitzar, l'any "pausa", l'any posposat, l'any no any. 

No sabem quant més de temps haurem de conviure amb esta incertesa: sanitaria, política, econònomica, laboral, social, esportiva, cultural..

Al sector cultural, com en altres ocasions, no ha estat fàcil.. ja que ha estat un dels grans damnificats del maleït Covid, però almenys a Ontinyent hem intentat que la Cultura no es pare i, primer virtualment en el temps de confinament i, després en la nova normalitat (terme que jo crec que no agrada a ningú, veritat?) cumplint les mesures sanitaries, hem mantés la flameta cultural.
Este divendres va concloure un any més (però este molt especial) un complet programa d'activitats, el de "Cultura de Barri" que ens ha permés gaudir en tots els barris de la ciutat d'activitats culturals a l'aire lliure apropant i fent accesible la mateixa a tots i totes.
Enguany ha resorgit en alguns llocs un clàssic dels estius: els autocines. Hem tingut la valentia de fer-ne un per primera vegada a Ontinyent, i no era fàcil, cada setmana monta i desmonta tota la infraestructura; moltes reunions amb l'associació de veïns de Sant Josep, l'Utiye , el servei tècnic amb Serviso però, al final, una realitat que han pogut disfrutar aquells que han volgut al parquing adjacent al col.legi Martínez Valls.
A banda, tots els espectacles de música, dansa, contacontes han tingut un plus afegit, l'emoció i la alegria de poder tornar a actuar en directe front un públic. Si, amb mascaretes, sentadets i distanciats però, almenys per les dos parts, amb l'alegria del retrobament sensorial.
Les activitats de contacontes d Almudena Francés amb la col.laboració de la regidoria de Biblioteques, el tribut de Rocio Jurado i Nino Bravo col.laborant amb la regidoria de Majors Actius i els espectacles de dansa (Im pulse) i de música (Aretha y los Franklin), genials! organitzats per la regidoria de Cultura,
una nova edició de l'Ontijazz (organitzat per AdLibitum i amb els 4 hostelers que ens ha permés un any més viure esta experiència gastro-musical) , la desfilada de moda de Victor &Junior presentant la seua nova col.lecció de moda,  l'Estiu Musical de l'Agrupació Musical i els concerts de "la Colla" i la Unió Musical han completat un mes i mig d'intensa activitat.

Ara toca plantejar-nos el futur amb l'esperança que tot el que tenim programat al segon semestre: espectacles ajornats, alguns de nous, interessants exposicions, activitats d'associacions culturals ...es puguen dur totes a terme. Bona senyal serà. Però cal no oblidar el nostre sentit de responsabilitat i cumplir amb les mesures sanitaries. Ara tenim uns nous manaments, els manamets socials. Són 10 també:
1. Faràs cas als avisos dels científics
2. Reduiràs el risc de l'origen de nous virus
3. Valoraràs la sanitat pública i als sanitaris
4. No escatimaràs en investigació científica
5. Seguiràs les recomanacions dels experts
6. Distància, màscara i higiene de les mans
7. T'adaptaràs als nous costums
8. Estaràs llest per a l'arribada dels pròxims brots
9. Mai compartiràs notícies falses
10. Buscaràs informació fiable
Bé...i tal vegada, un més... aprofitaràs per a deixar de fumar; és un bon moment..🚭.. bé, a vore si jo també ho aconseguisc..jeje
Doncs això, que molta responsabilitat i seguim fent-li costat a tots i totes les que fan Cultura!!
Tornarem al setembre amb més força i renovada il.lusió 😁









COMARCAL MEDIA | Grup mediàtic Comarques Centrals | Èxit de Cultura de Barri amb 1700 espectadors

No hay comentarios: