domingo, 20 de julio de 2008

Si Colortex esternuda .. Ontinyent es constipa



COLORTEX SOL·LICITA CONCURS DE CREDITORS, L'ANTIGA SUSPENSIÓ DE PAGAMENTS

"Un total de 10 companyies del Grup Colortex han sol·licitat voluntàriament, amb data 14 de juliol del 2008, el concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments) davant dels Jutjats del Mercantil de València. Segons un comunicat remés des de la direcció de l'empresa, esta mesura s'ha pres "en interés dels seus creditors, treballadors i socis". Afigen que "les dificultats econòmiques i financeres que patix el Grup a causa de l'evolució negativa dels resultats durant els últims exercicis fruit de les vicissituds per què passa el sector tèxtil, en el que s'han produït importants canvis estructurals, acompanyats d'una conjuntura econòmica negativa, han sigut els desencadenants perquè s'haja adoptat esta solució."
Les societats que han presentat la sol·licitud de concurs voluntari són: COLORTEX, S.A.; COLORTEX 1967, S.L.U.; CORTETEX, S.A.U.; NYLONTEX, S.L.U.; M. CAS ESPANYA, S.L.U.; INDUFLEC AMBIENTS MEDITERRANIS, S.L.; TISAJE I COLOR, S.L.; MANAO TÈXTILS, S.L; PADUANA XXI, S.L.; i STYLTELA, S.L. .
La direcció del Grup Colortex admet que "les mesures que s'havien adoptat fins al moment s'han manifestat del tot insuficients, com per exemple, l'expedient de regulació d'ocupació que es va adoptar en el passat mes de març i la recent suspensió temporal d'ocupació." Amb el concurs de creditors, la direcció de Grup Colortex explica que pretén guanyar temps per a aplicar un pla de reestructuració i de viabilitat empresarial que permeta garantir la continuïtat de l'explotació del negoci i el manteniment del nombre més gran de llocs de treball que siga possible. Per a això, asseguren que "des d'estos moments Grup Colortex i tots els professionals que estan col·laborant amb la seua direcció, treballaran amb intensitat per a posar en marxa les mesures necessàries que faciliten el sanejament de les societats del Grup". Així les coses, des de la direcció del Grup s'han iniciat ja contactes amb els agents socials, empresarials, organismes i administracions públiques, proveïdors, clients i entitats de crèdit als efectes d'explicar-los la situació actual i sol·licitar-los la seua confiança i col·laboració per a la continuïtat empresarial i el manteniment de l'ocupació. El Concurs de Creditors és un procediment ideat per a pal·liar els possibles efectes nocius de la insolvència, tant d'un empresari, com d'un particular. Es tracta, fonamentalment, d'organitzar les finances del concursat per a aconseguir que el nombre més gran de creditors cobren el màxim possible. En teoria, en este procediment es tracta de protegir més als dèbils, com els treballadors, i es posterga a aquells que han tingut influència en la mala situació econòmica o que puguen beneficiar-se del concurs, per exemple, administradors de la societat o persones relacionades amb el concursat."
És un fet que dificulta , un poquet més si cap, la ja difícil situació per la que travessa el sector textil, i diuen que el pitjor està per vindre. La solució en Ontinyent, pense, es apostar per el sector servicis.

No hay comentarios: